Varför Slöinge Skafferi?

Varför startar vi då ett nytt företag som heter Slöinge Skafferi? Varför inte fortsätta på företagsnamnet Slöinge Kafferosteri som nu börjar bli ett etablerat namn??

För att förklara detta så tar vi först en snabbkurs i specialkaffe. Allt kaffe poängbedöms vid en kvalitetsbedömning. Vanligt industrikaffe som köps i mataffär är lägre graderat (på en skala till 100 poäng). För att få kallas specialkaffe så måste det vara få 80 poäng eller mer. Kaffet ska även hanteras utan våldsamma bekämpningsmedel, bönderna ska inte använda skördetröskor, utan bönorna ska plockas för hand när dom är mogna. Bönderna ska också betala sina arbetare pengar .

Priset blir ju självklart därefter, specialkaffe kostar ofta mer i råkaffeinköp än vad industrikaffe kostar färdigrostat i affären. Därför kostar ju specialkaffe mycket mer till slutkund.
Slöinge Kafferosteri håller på med ”det bästa av det bästa” och här försöker vi ha kaffe som har 87 poäng eller mer. Alltså vi vill sälja världens bästa kaffe!  Som en anekdot kan vi berätta att förra årets julkaffe limited edition kostade en bra bit över 200 kr/kg i inköp och kom med flygfrakt från Etiopien… Tyvärr så blir priset därefter, och många tycker att priset är för dyrt jämfört med industrikaffe.
Vi får ofta förfrågan att köpa specialkaffe som kanske bara har 80-85 poäng och detta kaffe tycker vi inte platsar i Slöinge Kafferosteris sortiment. Priset har varit lockande, men kvalitetsmässigt så har det inte varit ”det bästa av det bästa”. Det är här som Slöinge Skafferi kommer in och här ska detta kaffe säljas. Det är fortfarande specialkaffe, men till en billigare prislapp till slutkund. Helt enkelt för att fler ska upptäcka de fantastiska smakerna av specialkaffe!